Osallistujien palkitseminen

2.11.2022

Osallistuessaan tutkimukseen Testaamon kautta, osallistuja saa osallistumisestaan aina palkkion. Olemme pitäneet tästä periaatteestamme kiinni koko toimintamme ajan. Miksi näin?

Tärkein syy palkitsemiseen on se, että osallistuja ansaitsee työstään kiitoksen. Osallistuja luovuttaa tutkimukselle aikaansa ja energiaansa ja liikkuu mahdollisesti pidemmänkin matkan tutkimuspaikalle. Palkkio on osoitus siitä, että hänen panostuksestaan ollaan kiitollisia. Hänen mielipiteensä on arvokas ja tutkimuksen onnistumisen kannalta tärkeä.

Palkkio ei ole suinkaan ainoa syy osallistua tutkimuksiin, mutta se on silti hyvä motivoija. Tutkimus, josta saa palkkion herättää kiinnostusta. Oikein mitoitettu palkkio sekä tuntuu osallistujista reilulta että kannustaa osallistujia panostamaan tutkimukseen. Tarvittaessa oikein valitulla palkkiolla voi houkutella tutkimukseen mukaan sellaisia osallistujaryhmiä, joita voi olla muuten vaikea tavoittaa. Kiinnostava palkkio voi aktivoida heitä tutustumaan tutkimukseen.

Palkkio sitouttaa. Vaikka tutkimusaihe olisi kuinka kiinnostava, motivaatio lähteä räntäsateessa paikan päälle kasvaa huomattavasti, kun sitä ei tee täysin vapaaehtoisesti. Jos palkkio on kovin pieni, osallistujilla on kokemuksemme mukaan matalampi kynnys perua osallistumisensa.

Hyvä palkkio viestii tutkimuksen tärkeydestä. Tutkimuksen läpivienti voi olla isokin taloudellinen panostus ja tilaajalleen tärkeä tiedon lähde. Kerättyä tietoa käytetään esimerkiksi päätöksenteon tukena. Kunnon palkkiolla kerrotaan osallistujille, että tutkimukseen on panostettu, siihen odotetaan laadukkaita vastauksia ja sen takia myös palkkioihin on oltu valmiita satsaamaan.

Testaamon Osallistujapalvelu hoitaa palkkiot perille tutkimuksen jälkeen ja tekee palkkioihin liittyvät tulorekisterikirjaukset. Palkkioina käytämme yleensä sähköisiä GoGift-lahjakortteja. Ne on helppo ja nopea lähettää perille sähköpostissa ja lahjakortin hukkumisen vaara on pienempi. Osallistuja saa itse valita lahjakortin käyttökohteen sadoista eri vaihtoehdoista. GoGift onkin ollut erittäin pidetty palkkiomuoto osallistujiemme parissa.

« Takaisin